Vanaf 6 flessen worden de wijnen gratis thuis bezorgd in de regio Castricum!
Heb je nog meer vragen? Stuur dan een berichtje via de contactpagina!

 

Klik op de afbeeldingen voor meer info over de wijnen!


Traditionele methode

De Methodé Traditionelle oftewel 'de Champagne methode' houdt in dat de wijn word gemaakt met behulp van een rijping op het gistbezinksel en daarna een tweede gisting op de fles. Dit is een techniek die over de hele wereld gebruikt wordt voor kwaliteitswijnen. Kenmerkend is dat als een wijn op deze manier gemaakt wordt, dat je dan altijd iets meer en een iets grovere mousse hebt, maar vaak ook wat meer toetsjes van gist een iets rijkere smaak.

Charmat/Tank methode

Methodé Charmat is de officiële benaming voor mousserende wijnen die hun mousse verkrijgen met een tweede gisting in een vergistingstank voordat deze gebotteld word. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit vaak net iets stabieler is en de wijn vaak een wat frissere, bloemige smaak krijgt met een fijne, rustigere mousse. De beroemdste wijn die op deze manier gemaakt wordt is Prosecco.

Pet-Nat

Vol uitgeschreven Petillant-Naturelle of ook wel Methodé Ancestrale genoemd. Deze zeer oude methode werd nog voor de ontdekking van de tweede gisting in de fles toegepast. Het idee is eenvoudig, de vergistende wijn tijdens de vergisting met slechts een heel lichte filtering en zonder toevoeging van sulfiet bottelen waardoor de vergisting verder gaat in de fles en het daarbij ontstane koolzuur hier niet uit vandaan kan ontsnappen. De mousse word hierdoor zacht en heeft een fijne parel. Flesverschil is hierdoor nog wel eens aanwezig, maar hoort bij de spanning van een Pet-Nat. De smaak is vaak iets boerser, maar heeft ook iets zuivers in zich doordat er praktisch niks word toe gevoegd aan de wijn.