Wil je een doos samengesteld uit meerdere verschillende wijnen? Stuur dan een berichtje via de contactpagina!

"You're simply the best", zoals Tina Turner het ooit bezong. 

Bij Apicius jarenlang onze witte huisselectie geweest, maar inmiddels kom je 'm steeds vaker tegen! Niet voor niets, want hij is gewoon heul erg lekker!

Gregoris wordt gemaakt door Fattori, één van de top producenten van de Veneto. Bij Fattori gebruiken ze alleen druiven van de wat koeler gelegen wijngaarden om zo een iets frissere Pinot Grigio te kunnen maken die wel lekker vol van smaak, iets kruidig en lekker doordrinkbaar is!

Deze wijn is perfect bij de borrel, maar ook met veel verschillende gerechten door z'n vele smaken met zowel vis als vlees voorgerechten.
Klik hier voor de video

Stuksprijs: 8,-
Per doos van 6 flessen

Pret met Kret!

Ramato, oftewel witte wijn met een beetje schilinweking is een specialiteit in het noordelijke Friuli.
Hier in de uitlopers van de Alpen vinden we veel Pinot Grigio, die hier uitermate geschikt voor is met zijn roze schil en geeft dus ook een koper-roze kleur aan de wijn. Heerlijk rijk en toch fris en bloemig. De schilinweking geeft meer diepgang, kleur en smaak aan de Pinot Grigio. Je proeft zelfs een hele lichte tannine

Wijn-spijs tip: Fantastisch met bijvoorbeeld steak-tartare of kruidige voorgerechten. Een witte wijn voor rode wijn drinkers!

Stuksprijs: 12,50

Per doos van 6 flessen

Heerlijke rijke en gulle witte wijn uit Marche, een wijnregio in midden-Italië aan de Adriatische kust gelegen. Een wijnregio die niet persé een hele goede reputatie geniet, maar als je zoekt naar de kleinere producenten kom je wel vaak heel bijzondere en lekkere wijnen tegen. Pecorino is een druif met een aromatisch bloemig karakter, hazelnootjes, citrus, iets vettig en een verborgen parel! Deze specialiteit is gemaak door 2 zussen die het bedrijf van hun vader hebben overgenomen en gelijk zijn gaan investeren in kwaliteit.

Wijn-spijs tip: Olijven, de boerse Italiaanse keuken, paddenstoelen, schapenkaas. Schenk de wijn bij voorkeur uit een karaf.

Stuksprijs: 12.80

Per doos van 6 flessen: 75,-

Zomerwijn pur sang! Alleen al van de geur wil je terug op vakantie naar Italië.

Grechetto is misschien wel dé witte druif van Italië, je komt deze namelijk tegen onder veel verschillende bijnamen zoals: Pigato, Favorita, Vermentino, Vernaccia, Rolle.

Kortom, in Italië zijn ze er gek van! Deze komt uit binnenland van midden-Italië, Umbrië waar Lungarotti de bekendste en beste producent is. Dit komt vooral doordat ze altijd hebben gestreden voor de kwaliteit van de wijnen uit deze regio toen deze nog onbekend was. Nog altijd is Lungarotti een pionier in kwaliteitswijn!

Deze frisse, aromatische wijn met toetsjes van perzik, peer, grapefruit en anijs sluit perfect aan op zomerse salades, rauwe ham, maar vooral ook gerechten als Pasta Vongole.
Klik hier voor de video

Stuksprijs: 11,-

Per doos van 6 flessen

Prachtig elegant, bloemig en fris uit de Moezel!

Weissburgunder is eigenlijk niet anders dan de Duitse vertaling van de Pinot Blanc (zoals de hele Burgunderfamilie eigenlijk Pinot is).
Grootste verschil is wel dat ze in Duitsland net iets beter hun best doen om hier een mooie wijn van te maken dan in Frankrijk. Enerzijds ligt dit aan de Duitse reputatie, maar anderzijds ook aan klimaat en wijnmaakcultuur.

Zo zien ze in de Franse Elzas de Pinot Blanc als een druif enkel bedoeld voor tafelwijnen, iets verderop over de grens weten ze de wijnen van deze zelfde druif tot een kunst te vereffen door hier elegantie en diepgang in te krijgen. Een mooie mineraliteit, wat tropisch fruit en een licht bloemig karakter maken dit een fantastisch mooi glas wijn voor bij vele gerechten en momenten.

Klik hier voor de video

Stuksprijs: 13,50

Per doos van 6 flessen

Een steeds wisselende selectie van witte wijnen, afhankelijk van aanbod en voorraad.

In deze doos komen de wijnen die te schaars zijn, eerder nog niet op dronk waren, parels uit kleinschalige import of nieuwe ontdekkingen.

Hierbij ook toelichtingen en wijnspijs suggesties per wijn.

Durf jij het aan?

Per doos van 6 flessen

Mediterraans zwoel aan zee, zo zou je deze wijn denk ik het beste kunnen omschrijven. 

Mas Enguera wordt gemaakt door het biologische familiebedrijf genaamd Bodegas Enguera in het dorpje Engeura, vlakbij Valencia. Zij werken vooral met lokale druivenrassen zoals de Verdil en Marselan.

Voor hun witte topwijn, de Mas Enguera hebben ze 85% Verdil gebruikt en aangevuld met een klein beetje Viognier en Sauvignon Blanc. Hierdoor is het een frisse, aromatische witte wijn met veel toetsen van tropisch fruit, citrus en een klein beetje vanille dankzij de rijping op eikenhouten vaten!

Stuksprijs: 12,50

Per doos van 6 flessen

Een echte klassieker, houtgerijpte Chardonnay. In dit geval geen hele zware boterige, maar juist een verfijnde frisse wijn. Gemaakt door één van de grootste coöperaties van Frankrijk, maar dan wel door leden die vonden dat hun druiven vanuit hoger gelegen percelen te goed waren voor de generieke coöperatie wijn.

Wijn-spijs tip: Rijke visgerechten, notige smaken, romige gerechten, quiche. Geef de wijn genoeg lucht en schenk niet te koud vooral.

Klik hier voor de video

Stuksprijs 10,-

Per doos van 6 flessen

Bodegas Pandora mag deze wijn vanwege EU-wetgeving buiten Spanje geen Pandora noemen, vandaar de naam Pandra.

‘Criado Sobre Lias’ is een term die we beter kennen als het Franse ‘Sur Lie’ en betekent dat het gistbezinksel is mee gerijpt met de wijn, hierdoor komt hier meer smaak uit vandaan, maar wordt de wijn vaak wel iets droger. Je ervaart al snel meer citrustoetsen, maar ook iets gistigs in de geur en smaak dat doet denken aan vers gebakken brood en amandel. De wijn wordt hierdoor ook iets romiger van structuur, maar niet zo ‘vet’ als een Chardonnay.

Verdejo dankt zijn naam aan de verbastering van Verde en Joven, wat jonge groene betekent. Een naam die de druif heeft gekregen door zijn groene kleur en vroege rijping.

Een heerlijke aromatische witte wijn met toetsen van grapefruit, witte bloemen, perzik, kruidige bittertjes, iets gistigs en mineraal.

Stuksprijs: 10.95

Per doos van 6 flessen

Esporao Reserva Branco is een wijn die ik voorheen vaak bestelde in restaurants of bij een slijter omdat 'ie eigenlijk nooit teleursteld. Esporao is één van de grootste en één van de beste wijnhuizen van Portugal, deze Reserva is een populaire wijn in de binnen- en buitenlandse Gastronomie Het is een blend van een aantal inheemse druivenrassen. Je kan deze houtgerijpte Portugees het best zien als een rijke, kruidige, warme witte wijn met de mineraliteit van een Chablis en het aromatische van een Viognier. 

Stuksprijs: 16,50

Per doos van 6 flessen