Wil je een doos samengesteld uit meerdere verschillende wijnen? Stuur dan een berichtje via de contactpagina!

Rode wijn uit Midden-Italië, de Marken. Gemaakt door het familiebedrijf Carminucci van 50% Sangiovese en 50% Montepulciano.

Heerlijke wijn bij de borrel, maar ook zeker als wat lichtere rode wijn een topper op tafel!

Bij Restaurant Apicius onze rode huisselectie.
Klik hier voor de video

Stuksprijs: 8,66
Per doos van 6 flessen

Een tweede Rosso Piceno?!

Jazeker! Een totaal andere wijn weliswaar, deze Tarà is de trots van Tenuta Cocci Grifoni. Een familiebedrijf dat inmiddels gerund wordt door 2 zussen die het vak hebben geleerd van hun ouders en grootouders. 

De Marche in midden-Italië aan de Adriatische kust gelegen is een regio waar veel mooie wijnen vandaan komen die geliefd worden door de Italianen zelf, maar in Nederland nog relatief onbekend. 

De druiven voor deze wijn komen van wijngaarden in de heuvels niet ver van de kust bij Ascoli Piceno waar het nog redelijk koel is en ze een elegante wijn weten te maken van de Sangiovese en Montepulciano. De zussen wilden dat hierbij 'terroir' ook een rol zou spelen om daarmee een hoge kwaliteit te verkrijgen. Ze hebben hiermee een eigen stijl verworven waarbij kwaliteit de grootste drijfveer is.

Een wijn om flink te beluchten en iets te koelen waardoor deze goed zal aansluiten op diverse salades en lichte vleesgerechten.
Klik hier voor de video

Stuksprijs: 11,50
Per doos van 6 flessen

douROSA Tinto 2019

€ 72,00

douROSA Tinto 2019

€ 72,00

Oud bekend wijnhuis voor mij waar ik in 2019 op visite ben geweest. Familiebedrijf waar eigenlijk iedereen die er werkt ook meehelpt aan de wijn. Van de receptionist tot chef, iedereen helpt met de oogst. In deze rare tijd hebben ze met de oogst van 2020 zelfs ervoor gekozen om de dames en heren apart te houden zodat de mannen het zware werk konden doen in de wijngaard en de dames in de kelder de wijn maken om te voorkomen dat er een onderdeel zou uitvallen en de oogst of wijn zou mislukken.

Die gedrevenheid komt ook terug in hun wijnen. Alleen eigen wijngaarden met lage opbrengsten om zo veel mogelijk smaak in de druiven te krijgen. Ze werken utisluitend met inheemse druivenrassen zoals in dit geval: Touriga Nacional, Touriga Franca en Tinta Roriz. Mooie ronde, kruidige wijn die heerlijk smaakt met een stevig hoofdgerecht of kaasplateau. Wel even koelen en voldoende lucht geven.

Klik hier voor de video

Stuksprijs: 12,-

Per doos van 6 flessen

Cru du Rhône!

Plan de Dieu, het plateau van god, zo wordt deze Village in de Rhône vallei genoemd omdat er geen mensen wonen op het hoog gelegen plateau waar enkel wijnstokken groeien. 
De verkoelende Mistral winden hebben hier vrij spel en zorgen voor een eigen karakter van de wijnen.

Een klassieke wijn die qua ligging vlakbij Gigondas en Châteauneuf-du-Pape hier ook wel wat van weg heeft. De gebruikte druivenrassen zijn identiek, maar door de hoge en koelere ligging is deze wijn een tikje minder zwaar dan z'n buren.
Grenache, Syrah en Mourvèdre van oude wijnstokken die zorgen voor veel concentratie aan sap.

Stuksprijs: 13,75

Per doos van 6 flessen

Een steeds wisselende selectie van rode wijnen, afhankelijk van aanbod en voorraad.

In deze doos komen de wijnen die te schaars zijn, eerder nog niet op dronk waren, parels uit kleinschalige import of nieuwe ontdekkingen.

Hierbij ook toelichtingen en wijnspijs suggesties per wijn.

Durf jij het aan?

Per doos van 6 flessen

Een heerlijke lichte klassieker: Pinot Noir of Pinot Nero  of Spätburgunder. Alle drie eigenlijk hetzelfde, maar uit een ander land.

Deze komt uit het noordelijkste deel van Veneto tegen Trento aan, een gebied dat vele microklimaten kenten door de vele meren, beekjes en rivieren, bossen en valleien. 

Cantina di Gambellara maakt hier perfect gebruik van om dus ook in een koeler gedeelte elegante Pinot Nero te maken. Dit doen ze van een enkele wijngaard die zij exclusief bezitten, vandaar dus ook 'Monopolio'.

Verwacht in smaak rokerige zwarte kers, paddestoel, bramen en kruidigheid. Frisse zuren en zachte tannines maken dit een heerlijk herfstig glas, lichtgekoeld het beste.

Klik hier voor de video

Stuksprijs: 14,-

Per doos van 6 flessen

 

Een oude bekende voor sommigen...

Bodegas La Planta is één van de oudste wijnhuizen van Ribera del Duero, een wijngebied dat zich ten noorden van Madrid op een extreme hoogte bevind.
Het klimaat is hierdoor ook zo extreem dat ze hier bijzondere wijnen maken van voornamelijk Tinta Fino, de lokale benaming van de Tempranillo.

Met een rijping van 6 maanden op eikenhouten vaten heeft deze wijn een zachte tannine met toch veel toetsjes van het eikenhout zoals vanille, kokos en specerijen én heeft 'ie nog veel rood fruit en licht gestoofde kersen.

Klik hier voor de video! 

Stuksprijs 0.75L: 14,50
Stuksprijs 1.5L: 32,50

Per doos van 6 flessen of Magnumflessen los

Gratena is een toon aangevend topdomein uit het Chianti gebied in Toscane. Zij werken volledig biologisch-dynamisch en hebben zeer oude wijnstokken. Deze beschermen ze met olijfbomen rondom elke wijngaard. De wijn is traditie getrouw gemaakt van de Sangiovese en ongefilterd.

Chianti wil soms nog wel is aan de scherpe kant zijn, dit maakt het doorgaans een wijn waar je van houd of totaal niet, maar deze bewijst ook dat het anders kan. Door de ligging en kunde van het wijnhuis heeft deze Chianti net iets zachtere zuren dan gebruikelijk die wijn vriendelijker maken zonder in te leveren aan rijkdom.

De kleur van de wijn is mooi licht robijnrood met een baksteenkleurige rand. In de geur komen wat hartige toetsen voorbij, verse kruiden, tomaat, rijpe zwarte kersen, framboos, cederhout, leer. Een wijn met best wat structuur die evengoed zachte tannines heeft.

Wijn-spijs tip: Kalfsvlees, pizza, tomatensaus, vette gerechen. Bij voorkeur karaferen, niet vereist, wel rond de 18 graden schenken.

Stuksprijs: 14,50

Per doos van 6 flessen