Het Kaaskoeriertje: kaas&wijn, altijd een goed cadeau!

Gepubliceerd op 1 mei 2021 om 14:05

Voor iedereen!

Rosenhof 'Chenin Blanc' 2019

Witte wijn uit Zuid-Afrika, Breedekloof aan de westkaap gelegen. Een oud wijngebied waar Rosenhof één van de oudste producenten  is. 

Er komen uit deze regio steeds vaker zuivere droge witte wijnen van hoge kwaliteit die op een moderne manier gemaakt worden; fruit staat voorop, fris en rond zijn daarin de sleutelwoorden.

Chenin Blanc is de druif die gebruikt word, in Zuid-Afrika ook wel 'Droë Steen' genoemd. Deze druif komt van origine uit de Franse Loire vallei, maar is zeer kenmerkend voor het Zuid-Afrikaans wijnbouwlandschap. Samen met de Pinotage is dit het sterrenduo die bepalend is voor de Zuid-Afrikaanse wijnen en onderscheidende prachtige wijnen voortbrengen.

Zuiver glas wijn, niet te droog met een mooie ronde smaak. Lekker fris. Royaal fruit in geur en smaak, sappige structuur en een elegante, droge afdronk. Toetsen van appel, peer en limoen.

Dankzij de fijne zuren lekker in combinatie met frisse karnemelkse kazen en witflora.

Bodegas San Valero 'Castillo Ducay' 2019

Wijn uit het noorden van Spanje, iets ten zuidoosten van Zaragoza.

Lichte rode wijn met wel heel veel fruit, kruidig, zwoel en vreselijk lekker!

Word op traditionele wijze gemaakt door de lokale coöperatie van Monte Ducay, hierin werken veel mensen samen. Zelfs de kinderen mogen tekeningen maken die uiteindelijk op de flessen zullen komen. Garnacha, Tempranillo en Cabernet Sauvignon. Met zorg gegroeid in 'gobelet' vorm.

Gemaakt zonder rijping op eikenhouten vaten, wat de frisheid ten goede komt.

Kersenrood van kleur. In de geur veel sappig rood fruit als aardbei en kers, iets cassis en een plezierige toets van balsamico. Volle smaak, veel sap, licht kruidig met aangenaam rood fruit. Plezierige afdronk en goed doordrinkbaar.

Het is een wijn die zich goed laat aansluiten op diverse florakazen. Dit komt doordat deze wijn vrij vol overkomt en een heel klein beetje restsuiker heeft over gehouden na de vergisting. 

Meer mooie wijnen proeven?

Bestel  dan de nieuwste Wijnboks, inclusief wijn-spijs suggesties, recepturen, digitale toelichtingen en extra gift. Binnen wijde regio Castricum gratis thuisbezorgd.

Klik hier om te bestellen 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.