De Wijnboks...

De Wijnboks,

Lang zat het al in mijn hoofd om iets zelf te doen, maar wat?

Ik werk inmiddels 8 jaar bij restaurant Apicius in Bakkum als Sommelier, daarvoor altijd gewerkt in de keuken en zo hier en daar een ander uitstapje. Bij Apicius is mijn voorliefde voor wijn echt geboren, daarvoor wist ik wel wat ik lekker vond, maar daar hield het ook bij op.

Die  voorliefde voor wijn uitte zich vervolgens in vele avonden met vrienden samen koken en veel te veel mooie wijnen drinken.

Dat samen en dat delen, dat is iets wat ik leuk vind. Zeker na 11 weken niet werken in lockdown, geen gasten, geen etentjes, niet uit eten. Toen wist ik zeker dat ik dat miste, al kookte ik thuis natuurlijk wel mooie gerechten en de wijnvoorraad die ik had dunde snel uit, maar het was toch anders. 

Daaruit kwam steeds meer de kriebel om zelf iets te ondernemen, maar ja, dan wel op mijn manier en met mijn passies. 

Bewust omgaan met alle ingrediënten, dat is een filosofie waar ik graag aan vast houd.

Graag deel ik mijn filosofie en mijn kijk op de mooie producten die ik onderweg tegen kom.

Daarom zal ook geen boks hetzelfde zijn, soms zal er een magnum de plaats van twee flessen in nemen omdat deze simpelweg te goed is om maar één fles van in de boks te stoppen, soms zal er een fles bier bij zitten die zo speciaal is dat ook deze een plek verdient.

Maar altijd zal de boks gevuld zijn met zijn liefde!